Ca. 30 stk.
Ingredienser:
350 g mel
et nip salt
5 tsk. Bagepulver
200 g fint råsukker eller melis
1 spsk. Stødt ingefær
1 tsk. natron
115 g usaltet smør
85 g lys sirup
1 stort sammenpisket æg
flere smurte bageplader
Tilberedning
1. Sigt melet ned i en skål sammen med salt, bagepulver, sukker, ingefær og natron.
2. Varm smør og sirup meget varsomt i en lille gryde og rør af og til, indtil smørret smelter. Afkøl til lunken og hæld det over de tørre ingredienser.
3. Tilsæt ægget og bland grundigt.
4. Rul dejen til 30 valnøddestore kugler med hænderne. Læg dem med god afstand imellem de klargjorte bageplader og pres dem let flade med fingrene.
5. Bag dem gyldenbrune i en forvarmet ovn ved 170 grader i 15-20 minutter.
6. Tag dem ud af ovnen og lad dem ligge på pladen et øjeblik for at blive faste. Flyt dem så til afkøling på en bagerist.
Opbevares i en lufttæt beholder og spises inden for 1 uge eller fryses i op til 1 måned.
Hvis man foretrækker lidt bløde gingernuts, bages de ca. 15 min., til de er lige akkurat faste – foretrækker man dem sprøde, bages de nogle få minutter længere.
Det bedste resultat opnår du ved brug af økologiske råvarer.