Ingredienser:
6 øko æg
6 spiseskeer hjemmelavet mayonaise
1/2 teske Colmanns engelsk sennepspulver
Salt og peber
Karse
Tilberedning
Opløs sennepspulveret i en smule vand. Pisk salt, peber, sennepspulver og mayonnaise sammen. Tilføj kogt, hakket æg og rør det hele sammen. Servér på brød og pynt æggesalaten med karse!
Opskriften på mayonnaise
1 pasteuriseret æggeblomme
3 dl vindruekerneolie
1/2 tsk Colmanns engelsk sennepspulver
1-2 tsk hvidvinseddike
Saften af ¼ citron
Salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Sørg for at dine ingredienser har stuetemperatur.
Pisk alle ingredienser undtagen olien sammen i en skål, helst med et piskeris. Tilsæt nu et par dråber olie, mens du pisker hele tiden. Så en teskefuld olie mere. Og en til. Olien skal gå i forbindelse med æggene, og det bør den gøre relativt hurtigt og synligt. Så kan man tilsætte olien i en tynd stråle, lidt ad gangen.
Når mayonnaisen begynder at tykne, kan man tilsætte større og større mængder olie. Jo mere olie, jo tykkere mayo. Stop når du synes, den har en delikat konsistens.
Det bedste Ritz æggesalat opnår du ved brug af økologiske råvarer.