Mandala Jade First Flush Nepalese Te
Årgang 2018
Eksklusiv Oolong te
Mandala Jade First Flush Nepalese Te er en høj kvalitets Oolong te fra La Mandala-haverne, beliggende i en højde på mere end 1.700 meter i Ilam-distriktet i Nepal. Denne producent behandler sin te ved hjælp af sjældne, håndværksmæssige metoder.
Smagsnoter
Denne vidunderlige Mandala Jade First Flush Nepalese Te er håndbearbejdet som en Oolong te. Procesen har udviklet delikate og velsmagende noter af grøntsager, blomster, nødder, honning og muscatel. Teen har en harmonisk afrundet sød smag og efterlader en cremet mundfølelse, som tvinger dig til at tage den næste mundfuld.
Terroir
Ilam ligger i de frodige dale for fødderne af Himalaya bjergerne. Lige ved grænsen til Indiens berømte Darjeeling tehave, . I tidligere år er de fleste af Ilams teer blevet solgt i Indien som First Flush Darjeeling. Terroir er meget lig Darjeeling og muscatel noterne kan også detekteres i denne te fra La Mandala.
I den seneste tid har flere nepalesiske tehaver brudt med traditionen af kopiere Darjeeling. De lader deres lidenskab inspire dem til nye teer af meget høj kvalitet.
Teproducenten
La Mandala er netop en af de teproducenter som virkelig har sat sit eget præg på Nepalesisk te. Teen er dyrket hos de lokal tebønder i Ilam som består af små familier. Der anvendes hverken pesticider eller kunstgødning i dyrkningen af afgrøder og tebuske. Ved nærmere inspektion af tehaverne ses der vildvoksende bregner overalt. De er et tydeligt tegn på at haven er fri for kemikalier.
Mange nepalesere er vegetarer, så det er helt normalt at se komposteret frugt og grøntsager omkring tebuskene. Det er også ret sædvanligt at se høns i haverne, som giver en naturlig gødningskilde. Ca. en sjettedel af Nepals teer produceres på denne måde.
UNNTI
Nepal er et land under kæmpe udvikling, hvor de fleste familier ikke har råd til at lade sig certificere økologisk. Men Danmarks indflydelse og støtte fra UNNATI er med til at fremme en bæredygtig, inkluderende vækst, som reducerer fattigdom og hæver levestandarden.
Under den kyndige ekspertise af La Mandala bliver årets tidligst høstede teblade omdannet til nogle af de mest eksklusive teer. Tebladene holdes hele, hvilket resulterer i vidunderligt rige aromaer.
Teen kan med fordel brygges på koldt vand som giver en læskende blomstrende sommer drik til de varme sommerdage.
Sæson: primo april
Kultivar: Camillia Sinensis var sinensis Ambari Vegetative 2 (AV2)
Origin: Ilam, Nepal
Plukkestandard: 1 knop og 2 blade
Elevation: 1726 meters
Brygningsmetoder
Europæisk metode
Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: i glas, kop eller lille glas, ler eller porcelænstepotte
Vandtemperatur: 90° C
Trækketid: 1-3 minutter
Udtræk: Mindst 3 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere de efterfølgende gange
Udtræk: 2 gange
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.