Lagret Bai Ji Guan Hvid Hanekam fra 2020
Let ristet Rock Oolong
Bai Ji Guan/Hvid Hanekam rock oolong er navnet på kultivaren, og selve navnet betyder direkte oversat hvid hanekam. Det er en rock Oolong te, som dyrkes i Wuyi bjergene i Fujian provinsen i Kina. Det er farven og formen på Bai Ji Guans blade, der giver teen sit navn “hvid hanekam”. Bladene har en gul-blålig farve og ligner kronen på en gammel hane.
Rock Oolong te stammer oprindeligt fra Wuyi BjergeneWuyi Bjergene og disse teer er eftertragtede, -mere end nogen sinde, af te-entusiaster verden over. Bai Ji Guan er en af de fire berømte gamle tesorter fra Wuyi Shan. Denne te er især sjælden på grund af dens lave udbytte, de små blade, den sene høsttid og et stort pladsbehov. Denne form for te er ikke attraktiv i kommerciel henseende (stordrift), da den årlige produktion af Bai Ji Guan er meget lav, og derfor er den meget lidt tilgængelig på markedet.
Smagsnoter
Den mineralske jord i Wuyi-bjergområdet giver en delikat og fyldig sødme, der hele tiden bevæger sig under den naturligt intense aroma. Hvid Hanekam har, en stærk og sød blomsteraroma, der fylder rummet, så snart bladene overhældes med vand. Den har en koncentreret duft og en smag, der er dyb men uden skarphed. Perfekt til te-drikkere på udkig efter en kraftig smag og fyldig aroma.
Bearbejdning
Teen er høstet i en højde på ca. 800 meter. Bai Ji Guan Hvid Hanekam Oolong er håndlavet og kun i en meget lille mængde. Ved hjælp af runde bambusmåtter nedbrydes bladkantenes cellestruktur. Da bladene oxideres fyldes luften med en rig aroma af “Mao Cha”. Bladene oxideres i ca. 12 timer, så aromaerne udvikles og giver tegn til den næste del af processen, som er ristning, rulning og en let ristning på trækul.
Temester: Zhou Yousheng and Huang Shiying
Sæson: midt maj
Kultivar: Bai Ji Guan (White Rooster Crest/hvid hanekam)
Origin: Mt. Wuyi, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian – 3 let åbnede blade
Elevation: 800 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 96o C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 5 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 7 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 4,13 kr.
4 gange: 3,10 kr.
7. gange:1,77 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.