Shincha Ryuouen
Shincha er en tidlighøstet te som normalt lageres til Gyokuro. Kun en lille del af Gyokuros produktion anvendes til Shincha. Tebuskerne er skygget i ugerne op til høsten. Processen hedder “Kabuse” og betyder at buskene dækkes af ved bambus måtter eller en lang telt lignede struktur. Ved at blokere solens stråler i at nå tebusken, er fotosyntese standset. Tebuskene reagere ved at udvikle meget bløde og tynde, dybe grønne teblade som kæmper for at fange solens lys.
Den kemiske sammensætning af planten ændres og der opstår højere koncentrationer af L-theanin aminosyre, kendt for sin umami smag og alpha hjerne bølge stimulerende egenskaber. Samtidig udvikler planten mindre catechiner (te tanniner),som giver te dens astringerende smag. Resultatet er en blød fond, næsten tangagtig kop af jade dugdråber.
Denne japanske grønne gyokuro te er fra producenten Ryo-o-en i Kyoto, og har imponerende skovgrønne nålelignende blade, som udløser en klar lys gulgrøn farve, når der kommer vand på. Her venter en speciel smagsoplevelse, som passionerede tedrikkere vil tale begejstret om.
Beliggenhed: Uji Japan
Producent: Ryo-o-en
Høst sæson: april-maj 2016
Brygning: i en lille glas kande eller tokoname
Mængde: 2 g pr. 200ml vand
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 20 sekunder ved første bryg, 1-2 minutter ved anden og trejde bryg
Udtræk: Mindst fire gange med gradvis forlænget trækketid. Kan drikkes hele dagen for at opkvikke, slappe af og inspirere.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.