Dadel Aroma Mini shue Tuo Cha Puerh 2007
Tuo Cha – te, presset til fuglerede lignende små redder – har en kort historie i forhold til Puerh kager. Oprindeligt blev Puerh presset til kager for at gøre det lettere at stable teen, når den skulle transporteres den lange vej fra Yunnan til Tibet.
“Tuo cha” er navnet på de små skålformede ’fuglereder fremstillet i Yunnan, som skulle transporteres til Tuo floden i Sichuan, hvor de blev solgt. De første Tuo Cha vejede 100 gram. Senere begyndte producenter at eksperimentere med forskellige størrelser.
Dadel Aroma Mini Tuo Cha er kommet til på grund af de mange nye Puerh tedrikkere. Da hver brik er afvejet på forhånd, så de passer til en kop, gør det drikning af Puerh te til en meget nem og brugervenlig måde at indtage teen på.
Til disse kager er anvendt en klasse 5. Mao Cha*, der er omhyggeligt fermenteret med henblik på at skabe denne lette dadel aroma. Smagen er mere frugtagtig og mindre jordagtig end andre Puerh typer og den har en fløjsblød tekstur med delikat og sødlig eftersmag.
Beliggenhed: Den sydlige del af Yunnan Provinsen, Kina
Tebusk: Lokal tebusk i Yunnan
Høstsæson: April måned
Grad: 5. klasse (delvist udsprungne blade)
Brygges: I glas, kop, gaiwan, glas- eller porcelænskande, Yixing potte
Mængde: en kage pr. 200 ml vand
Vandtemperatur: 98° C
Trækketid: 2-5 minutter
Udtræk: Mindst 4 gange
Prisen per kop (200 ml), hvis bladene genanvendes
2 gange: 1,58kr.
4 gange: 0,79 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.