Palace Gong Ting Shu Puerh Bing 2008

kr. 275

125 g

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-617-08-0125 Kategori: Tag:

Palace Gong Ting Shu Puerh Bing  2008 宫廷普洱茶

Materialet til denne te kage er fra Xishuangbana i området omkring gamle Puer City, ca. 2000 meter over havets overflade. Det er et område, der er perfekt til tedyrkning, bjergrigt men vanskeligt tilgængeligt. Derfor blev produktion af te til pressede kager anlagt på mere fladt terræn. Siden begyndelsen af Ming Dynastiet (1368-1644) har Ning Er (omdøbt fra Puer i 2007) været den centrale områder for produktion af pressede tekager. Mao Cha* til disse kager kommer fra gamle tetræer fra de omgivende bjerge. De færdige kager blev transporteret via 6 forskellige Tea Horse vej (Cha Ma Gu Dao) ud i verden – bl.a til Tibet.

Til denne kage er tebladenes størrelser jævn og består af unge blade og knopper. De gyldne nuancer skyldes knopperne. Farven af kagen er rødbrun. Den bryggede te har en vidunderlig cognac farve og de våde bladene er rødlige brun. Smagen er rig med en sød eftersmag, uden antydning af kompost. Bladene stammer fra 60 til 100 år gammel tebuske. Ud af et tons Mao cha* anvendes der kun 30 til 60 kilo blade til denne te efter sortering.

I modsætning til grøn eller hvid te, som bruger de yngste knopper og blade til at producere de mest eftertragtede kvaliteter, bruger man mellem til store størrelse blade til at producere de bedste kvaliteter af Puerh te.

I slutningen af ​​Ming og Qing dynastierne, brugte te producenterne fra Yunnan yngre blade og teknopper til at lave store komprimeret ” ren tuo cha “, tekugler på størrelse af et menneske hoved. Det ældste eksempel på komprimeret Puerh te der overlever i dag, er en af ​​disse “ren tuo cha”, der blev givet som gave til Qing kejseren. Det var angiveligt Qing kongelige families skik at drikke Shi Feng Long Jing grøn te om sommeren og fin aldrene Puerh te lavet af unge knopper i løbet af vinteren. Puerh blev anset for at være et nødvendigt tilskud til kosten under de hvilende vintermånederne.

Denne te blev presset til en fin lille kage i 2008. De mange års aldring har udviklet smagen behageligt, så der er ingen smag af hav eller skovbund.

Hver kage indeholder 120 gram af presset blade. Der blev udvist omhu for ikke at over- komprimere bladene, således at luften stadig kan trænge ind i kagen, som gør det muligt at fortsætte aldringsprocessen.

Denne te anbefales til folk, der er nye til Puerh, da den er meget tilgængelige og rig i smagen uden antydning af bitterhed.

Beliggenhed: Ning Er, Puer i det sydvestlige Yunnan, Kina.
Tebusk: Yngre storbladet busk
Vægt pr. kage: 120 g

Brygges: I glas, kop, gaiwan, glas- yixing eller porcelænspot
Mængde: 2 g pr. 200 ml vand
Vandtemperatur: 98o grader C
Trækketid: 1- 5 minutter. Lidt længere ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: Bladene kan genanvendes mindst 5 gange

Bør opbevares i et mørkt og godt ventileret lokaler
Opbevares i papir eller stof og aldrig i plastik.
Bør holdes adskilte fra andre lugte og dufte.

*Mao Cha er betegnelsen for de rå tørret blade te før de er presset til kager eller fermenteret.

 

 

 

print

Yderligere information

Vægt 125 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Palace Gong Ting Shu Puerh Bing 2008”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...